Klassisk lime sabayonne

Laget med ferske bær og ristede hasselnøtter.

Ingredienser

Sabayonne

  • 8 stk eggeplommer
  • 100 g Sukker
  • 2 dl Eplejuice
  • 1 stk Saft og skall av 1 lime

Nøtter og bær

  • 4 porsjoner Bærblanding (f.eks jordbær, blåbær og bringebær)
  • 2 dl Hasselnøtter

Slik gjør du

  1. SABAYONNE: Mål opp alle ingrediensene i en kasserolle. Visp de sammen over middels varme, men ta kasserollen av og på varmen underveis så eggene ikke stivner. Pass for all del på at sabayonnen ikke koker, da blir det eggerøre.
  2. Om du vil være sikker på et godt resultat kan du alternativt: Mål opp alle ingrediensene i en bolle som tåler varme og visp hvit og luftig over et vannbad. Dette tar litt mer tid, men er vel verdt det om du vil ha full kontroll på sausen. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.
  3. Fordel bærene på tallerkener eller i skåler. Grovhakk nøttene og strø de over. Hell til slutt sabayonnen over, den er kjempegod både kald og varm.
  4. Sett ovnen på 200 grader. Legg nøttene på en stekeplate og rist de i ovnen i cirka 7 minutter. Skallet skal begynne å sprekke. Ta de deretter ut og skrubb med et håndkle slik at du får bort så mye skall som mulig. Det er ikke nødvendig å fjerne alt skallet.