Nektariner med karamellsaus, cashewnøtter og softis

Nydelig dessert, kjapt og enkelt!

Ingredienser

Nektariner

  • 4 stk nektariner
  • 2 dl cashewnøtter hakkede, saltede
  • 1 boks vaniljeis
  • 3 ss creme fraiche

Karamellsaus

  • 100 g smør
  • 140 g brunt sukker
  • 175 g lys sirup
  • 2,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene til karamellsausen sammen og la det småkoke i 12-15 minutter eller til sausen tykner.
    Bland alle ingrediensene til karamellsausen sammen og la det småkoke i 12-15 minutter eller til sausen tykner.
  2. Visp iskremen sammen med creme fraiche og sett den i fryseren i 10-15 minutter før servering.
    Visp iskremen sammen med creme fraiche og sett den i fryseren i 10-15 minutter før servering.
  3. Fjern steinene og skjær nektarinene i båter. Vend frukten i den varme karamellsausen og anrett i skåler. Strø hakkede nøtter over frukten og server med iskrem.