Tinas kremboller med kardemommekaffe

Denne oppskriften gir cirka 20 boller.

Ingredienser

Boller

  • 5 dl melk
  • 150 g Smør
  • 50 g Gjær til søte deiger
  • 1,5 dl Sukker
  • 1 ts Salt
  • 2 ts Kardemomme
  • 12 dl Hvetemel
  • 1 stk Egg
  • 1 stk Egg til pensling
  • 50 g mandler
  • 2 ss Melis
  • 1 dl Innmat fra bollene
  • 3 ss Kremfløte
  • 1,5 dl Kremfløte
  • Melis til pynt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Varm opp melk og smør til kroppstemperatur. Smuldre opp gjæren i en bolle og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren har løst seg opp.
  2. Bland inn sukker, salt, kardemomme, halvparten av melet og egget. Tilsett deretter resten av melet og elt til du har en smidig deig. La heve i cirka 30 minutter.
  3. Kna deigen lett før du deler opp i 20 emner som rulles til boller. Fordel de på en stekeplate og etterhev i 20 minutter før du pensler med egg og baker de midt i ovnen i cirka 10 minutter.
  4. Avkjøl bollene før du skjærer av toppen på de du skal fylle. Grav ut en grop i midten og bland deretter denne innmaten med finhakkede mandler, melis og 2-3 ss kremfløte. Fyll bollene med blandingen. Visp til slutt fløten til krem og sprøyt den på toppen før du dekker den med bollelokkene som drysses med litt melis.
  5. KARDEMOMMEKAFFEN: Lag kaffen slik du pleier, men tilsett 1-2 ts kardemomme i kaffepulveret.