Vaniljevaffel med appelsinis

Prøv vafler med is til dessert. Smaker godt hele året men kanskje ekstra godt på vinteren og til jul når appelsinene er ekstra saftige og gode.

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 2 stk egg
  • 1 ss sukker
  • 6 dl melk
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 stk vaniljestang
  • smør til steking

Is

  • 4 dl vaniljeis
  • 1 appelsin

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Pisk sammen egg og sukker. Hell over melk og smeltet smør. Bland tørre ingredienser for seg, og tilsett deretter væsken. Pisk sammen til en klumpfri røre. Ta frø ut av vaniljestangen og tilsett dem i røren.
  2. La vaffelrøren svelle i ca. 15 min. i kjøleskapet. Stek vaflene gylne i vaffeljern med litt smør. La dem avkjøles på rist.
  3. Bruk en rasp og fjern skallet på ca. 1/2 appelsin. Bland skallet i vaniljeisen og press over ca. 3 ss av saften fra appelsinen. Bland sammen og server til vaniljevaflene.