Ingredienser
-
1
ss
smør
-
2
stk
egg
-
1
ss
sukker
-
6
dl
melk
-
4
dl
hvetemel
-
1
ts
bakepulver
-
1
ts
vaniljesukker
-
1
stk
vaniljestang
-
smør til steking
Is
-
4
dl
vaniljeis
-
1
appelsin
Slik gjør du
-
Smelt smøret i en kasserolle. Pisk sammen egg og sukker. Hell over melk og smeltet smør. Bland tørre ingredienser for seg, og tilsett deretter væsken. Pisk sammen til en klumpfri røre. Ta frø ut av vaniljestangen og tilsett dem i røren.
-
La vaffelrøren svelle i ca. 15 min. i kjøleskapet. Stek vaflene gylne i vaffeljern med litt smør. La dem avkjøles på rist.
-
Bruk en rasp og fjern skallet på ca. 1/2 appelsin. Bland skallet i vaniljeisen og press over ca. 3 ss av saften fra appelsinen. Bland sammen og server til vaniljevaflene.