Yoghurt-panna cotta med bringebær og basilikum

Frisk og god dessert til hverdag og fest

Ingredienser

Panna cotta

  • 3 dl kremfløte
  • 0,5 dl sukker
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 3 plater gelatin
  • 1 boks bringebær
  • 1 neve basilikum

Slik gjør du

  1. Legg gelatinet i kaldt vann.
  2. Kok opp kremfløte og sukker under omrøring. Når gelatinet er mykt har du det i fløteblandingen, rør rundt til gelatinet løser seg opp.
  3. La fløten kjøle seg ned litt før du heller det i yoghurten. Pisk sammen. Hell opp panna cottaen i glass eller former.
  4. Du kan også la det stivne i en større form, og deretter trykke ut figurer ved hjelp av pepperkakeformer.
  5. Mos bringebær lett sammen med en gaffel. Serveres sammen med basilikum og eventuelt litt limesaft.

Litt mer avansert?

Ved å la panna cottaen stivne i en større form, kan du ved servering trykke ut for eksempel et hjerte ved hjelp av en pepperkakeform hvis du er i det ekstra romantiske hjørnet.