Enkel julepavlova
Slik lager du en enkel julepavlova på 1-2-3.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- Sett stekeovnen på 150°C (ved varmluft 140°C). Tøm posens innhold i en bolle og tilsett 1,5 dl vann. Pisk kraftig med en mikser i 10 minutter til marengsen er stiv.
- Fordel marengsen i klatter sånn at de lager en sirkel. Bruk baksiden av en skje og dra marengsen utover, sånn at du får en kant rundt og et spor i midten der du kan pynte med krem og frukt etterpå.
- Stek marengsbunnen midt i ovnen i 60 minutter. Følg med for å unngå at den blir brun på toppen. Du kan legge et bakepapir over slik at du hindrer dette.
- Legg marengsbunnen forsiktig over på et serveringsfat. Rett før servering pisker du cirka 3 dl fløte til krem. Fordel så kremen utover den avkjølte marengsbunnen.
- Dekorer pavlovaen med bringebær, granateplekjerner, røde epler i skiver, og pynt til slutt med kvister fra rosmarin.