Jordbær med granita av cantaloupemelon

Jordbær med granita av cantaloupemelon

Friske jordbær med granita av cantaloupemelon og lime byr på en spennende kombinasjon av sødme og friskhet.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet ut av melonen og fjern steiner. Lag lake ved å koke opp vann og sukker.
  2. Riv i limeskall fra den ene limen og press i saften fra begge. Del vaniljestangen på langs og legg i den kokende laken. Sett til side og avkjøl.
  3. Legg melonbitene i en blender, hell over den avkjølte laken og bland sammen til most, men ikke helt glatt, konsistens.
  4. Hell blandingen over i en bred form, og sett den i fryseren i 4-5 timer til den er gjennomfrossen.
  5. Rens og fordel jordbærene i fire skåler. Ta ut formen av fryseren og raspe granita over jordbærene med en gaffel.
  6. Lag en pyramideform med granitaen og kvern litt pepper over toppen. Server straks!