Karamellpudding

Karamellpudding

Ingredienser

  • 2 dl sukker
  • 7 dl melk
  • 5 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 8 stk egg

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 120 grader Smelt 2 dl sukker i en gryte og rør til du får en tykk karamell. Hell det over i en stor brødform, eller to mindre.
  2. Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut frøene med en kniv. Kok opp melk, fløte, 4 ss sukker og vaniljefrø. Avkjøl. Pisk sammen eggene og tilsett den avkjølte melkeblandingen under omrøring.
  3. Ha blandingen over i brødformene som nå er fylt med karamell. Sett formene i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 av formene. Stek i ovnen i ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. For å sjekke at den er stiv, trykk forsiktig med baksiden av en skje. Er den fast, så er den ferdig. Snu over på et serveringsfat og server.