Kiwibrød med banan

Saftig og smakfullt kiwibrød med banan.

Ingredienser

Kiwibrød med banan

  • 2 dl Sukker
  • 100 g Smør, romtemperert
  • 2 stk Egg
  • 5 stk Bananer, modne
  • 3,5 dl Hvetemel
  • 1 ts Bakepulver
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Vaniljesukker
  • 0,5 ts Kanel
  • 2 stk Kiwi
  • Smør og potetmel til formen

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme.
  2. Smør inn en avlang form og dryss over potetmel
  3. Visp sukker og smør til luftig en konsistens og sett til side.
  4. Rør inn egg og moste bananer. Rør godt slik at alt blander seg.
  5. Ha i hvetemel, bakepulver, salt, vaniljesukker og kanel. Vend melblandingen inn i røren og hell røren over i formen.
  6. Topp bananbrødet med ferske kiwiskiver og stek på midterste rille, ca. 60 minutter. Brødet skal få en gyllenbrun skorpe når det er ferdig.
  7. Lag kremen.
  8. Server Kiwibrødet med frisk sitronkrem toppet med kiwi.