Pavlova med klementiner

Pavlova med klementiner

Med klementiner og nøtter blir Pavlova den perfekte julekaken.

Ingredienser

Kakebunnen

  • 5 stk Eggehviter, romtemperert
  • 2 ts Hvitvinseddik/sitronsaft
  • 300 g Sukker
  • 0,3 ts Salt
  • 1 ts Maizena
  • 1 ts Vaniljesukker

Krem

  • 0,3 l Kremfløte
  • 2 ts Sukker

Topping

  • 50 g Pistasjnøtter
  • 2 stk Klementiner
  • 1 stk Granateple
  • 1 ss Melis til topping

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader med varmluft. Legg bakepapir på en stekeplate og marker en sirkel på ca. 24 cm.
  2. Visp eggehvitene til hardt skum, men ikke helt stive, i en helt ren metallbolle. Hell i hvitvinseddiken/sitronsaften gradvis.
  3. Bland sukker, salt, maizena og vaniljesukker, og bland i litt etter litt mens du fortsatt visper. Når marengsmassen er blank og seig, heller du den over på bakepapiret og fyller sirkelen du har markert. På den måten har du en perfekt, rund bunn.
  4. Sett stekeplaten på nederste rille i ovnen, senk temperaturen til 100 grader og stek marengsen i ca. 1 time. Avkjøl den på en rist.
  5. Skrell klementinene og skjær dem i skiver.
  6. Løft marengsen forsiktig av bakepapiret og legg den på et serveringsfat. Pisk kremfløten stiv med sukkeret, smør den over bunnen og pynt med klementinskiver, nøtter, granateplekjerner og dryss med melis.