Risgrøt med posjert frukt

Risgrøt med posjert frukt

Prøv en ny variant av julegrøten.

Ingredienser

Risgrøt

  • 1 pose risengryn
  • 2 dl vann
  • 12 dl lett- eller h-melk

Posjert frukt

  • 1 dl brunt sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 stk nellikspiker
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 stk kanelstang
  • 0,5 ts flaksalt
  • 250 g tørket frukt (feks aprikoser, rosiner og fiken)

Slik gjør du

  1. Hell risengrynene i en stor kjele. Tilsett vann og melk og rør godt om. La det koke opp, reduser varmen og la det småkoke i 25 minutter mens du fortsetter å røre.
  2. Bland sukker og vann i en liten kjele. Vask appelsinen, riv skallet fint og ha det i gryten sammen med appelsinsaften.
  3. Varm det opp på middels varme til sukkeret har smeltet. Lag et snitt langs vaniljestangen, skrap ut frøene i kjelen og legg stangen i. Tilsett resten av krydderet.
  4. Hakk opp den tørkede frukten, legg den i og la det småkoke til sausen har tyknet. Server grøten toppet med frukten og den søte sirupen.