Riskrem med salt karamell, krokan og epletopping

Riskrem med salt karamell, krokan og epletopping

Rester av risengrynsgrøten? Lag riskrem til dessert!

Ingredienser

Riskrem

  • 3 dl Kremfløte
  • 1 ts Sukker
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 500 g Ferdigkokt risengrynsgrøt
  • 2 Epler og 1/2 sitron til servering

Karamellsaus

  • 125 g Meierismør, romtemperert
  • 300 g Sukker
  • 1 dl Vann
  • 1,5 dl Kremfløte
  • 0,5 ts Flaksalt

Krokan

  • 200 g Mandler
  • 250 g Sukker
  • 1,5 dl Vann

Slik gjør du

  1. Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker og bland den inn i grøten. Sett den kaldt til servering. Skrell eplene og kutt dem i små terninger. Klem over sitronsaften så de ikke blir brune. Server riskremen toppet med eplebiter, karamellsaus og krokan.
  2. Del smøret i biter. Rør sammen sukker og vann i en stålkjele og varm opp på medium varme. Ikke rør, da kan det krystallisere seg. Når sukkeret har smeltet og fått en lys gyllenbrun farge så tilsetter du smøret og visper til det har smeltet. Hell kremfløten i en tynn stråle mens du visper konstant til alt er blandet. Visp inn flaksalt og avkjøl karamellen.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader. Rist mandlene i ovnen i 10 min. Bland sukkeret og vannet i en kjele og varm det opp til sukkeret er helt oppløst. La det koke i noen minutter på høy varme til det har tyknet og fått en gyllenbrun farge. Hell det over mandlene og avkjøl før du grovhakker blandingen med en skarp kniv.