Sviske- og valnøttrull

Sviske- og valnøttrull

Disse rullene smaker kjempegodt med juleostene.

Ingredienser

Sviske- og valnøttrull

  • 185 g svisker
  • 6 ss vann
  • 1 stk sitron
  • 2 ss sukker
  • 2 ss honning
  • 1 klype flaksalt
  • 100 g valnøtter
  • 1 ss rapsolje
  • 1 ss melis

Slik gjør du

  1. Finhakk sviskene og legg dem i en kjele sammen med vann og 2 ss sitronsaft. La det putre i ca. 15 minutter, til blandingen ligner et tykt syltetøy og klistrer seg til kanten av kjelen.
  2. Tilsett sukker, honning og salt og la det putre videre i 5 minutter. Tilsett valnøttene, vend alt godt sammen og fjern kjelen fra varmen.
  3. Legg klar 2 bakepapirark på benken penslet med litt rapsolje. Når massen er kjølig nok til å håndteres, fordeler du den utover arkene og ruller dem til to like store pølser. Bruk papiret til å rulle dem i.
  4. Fest endene og legg pølsene i kjøleskapet over natten. Server dem i pene skiver på ostefatet, pyntet med litt melis.