Tilslørte bondepiker med crunchy topping

En enkel, god og tradisjonsrik dessert med eple, krem og kavring.

Ingredienser

  • 6 stk kavringer
  • 4 dl havregryn
  • 2 ss honning
  • 3 stk epler
  • 20 g smør
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts nellik
  • 1 ts kanel
  • 7,5 dl kremfløte
  • 2 dl eplesyltetøy

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Smuldre opp kavringen og bland den sammen med havregryn og honning. Legg blandingen på et bakepapir på en stekeplate.
  2. Stek i ovnen i ca 20 min. Rør rundt underveis så det blir jevnt stekt. Kutt opp epler i båter. Stek dem myke i smør og ha over sukker og nellik.
  3. Pisk krem. Legg smørstekte epler, syltetøy, krem og crunchy kavring lagvis i glass eller i en skål.