Britisk "Trifle” med gløgg, appelsin- og sjokoladekrem

Britisk "Trifle” med gløgg, appelsin- og sjokoladekrem

Usikker på hva du skal servere til dessert? Server en tradisjonsrik, engelsk dessert med julens smaker!

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Sukkerbrød

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Dekk bunnen av en 24 cm stor springform med bakepapir (ikke smør kantene). Hell røren i formen og stek på rist i 30-40 minutter. Sjekk med en tynn trepinne etter 30 minutter om kaken er gjennomstekt. Avkjøl sukkerbrødet i formen.
  2. Riv skallet og press saften av appelsinen. Bland gløggen med vann og appelsinsaft. Sett til side.
  3. Visp kremfløten sammen med sukker og revet appelsinskall til en luftig krem.
  4. Kok opp kremfløten. Smelt kokesjokoladen i en kjele over vannbad (ikke over 50 grader). Rør forsiktig inn den varme fløten til en jevn blanding. Avkjøl.
  5. Skjær sukkerbrødet i biter og legg et lag i bunnen av fire prosjonsglass (eller en stor serveringsbolle). Dynk sukkerbrødet med 2-3 ss gløggblanding. Legg på et lag appelsinkrem. Skrell appelsinene, fjern skinnet på båtene og skjær dem i terninger. Legg appelsinterninger oppå apelsinkremen. Topp med sjokoladekrem. Gjentå lagene to ganger, men avslutt med appelsinkrem på toppen. Dekk til og sett dessertene kaldt i minst 2 timer slik at smakene setter seg.
  6. Topp med revet appelsinskall og et lett dryss siktet kanel før servering.