Søtpotetlatte

Med kaffe, krem og kardemomme.

Ingredienser

Søtpotetlatte

  • 1 Søtpotet
  • 1 dl Kremfløte
  • 2 dl Vann
  • 5 stk Nellik hel
  • 0,5 ts Kardemomme malt
  • 1 ts Ingefær , malt
  • 1 knivsodd Chilipulver
  • 1 ts Kanel
  • 2 ss Honning
  • 6 dl Melk
  • 3 dl Espressokaffe eller veldig sterk kokekaffe

Slik gjør du

  1. Skrell søtpoteten og skjær den i småbiter. Kok den til den er myk.
  2. Pisk fløten til krem.
  3. Kok opp vann med nellik og malt kardemomme. La det koke til det bare er ¼ del igjen. Da får du en konsentrert kryddersmak.
  4. Mos den ferdigkokte søtpoteten til en puré uten klumper. Ha søtpotetpuréen i kryddervannet, og tilsett ingefær, chilipulver, kanel og honning. Rør godt og hell i melk under omrøring. Søtpotetmelken skal tykne uten å bli brent i bunnen. Miks alt med en stavmikser til slutt.
  5. Fordel espresso/kaffe i fire glass eller store kopper. Hell over søtpotetmelk med krydder, og avslutt med en klatt pisket krem og litt malt kanel på toppen.