Dalgona-kaffe med havremelk

Dalgona-kaffe med havremelk

Kaffen som trender over hele verden i denne karantenetiden. Bruker du et vanlig kjøkkenglass, er denne oppskriften nok til to porsjoner.

Ingredienser

  • 2 ss NESCAFE Gull
  • 2 ss Sukker
  • 2 ss Vann
  • Isbiter
  • 2 dl Havremelk

Slik gjør du

  1. Bland sammen pulverkaffe, sukker og kokende vann i en bolle og pisk det stivt til blandingen får konsistensen av marengs. Bollen skal kunne vendes opp ned uten at kaffeskummet faller ut. Dette tar opptil 5 minutter med en håndmikser. Reduser gjerne mengden sukker dersom du bruker veldig søt plantebasert melk.
  2. Fyll et lite glass med isbiter og hell over havremelken. Topp med kaffeskummet og server med én gang. Dalgona kan enten drikkes uten sugerør, da drikker du melken gjennom kaffeskummet - omvendt av en cappuccino - eller med sugerør. Da bruker du sugerøret for å røre inn kaffeskummet i melken.