-
Varm opp vann og sukker i en stekepanne på høy varme. Legg oppi revet limeskall og halstablettene. Rør forsiktig til halstablettene og sukkeret har smeltet helt. Sil blandingen over i et glass og avkjøl før du lager resten av kaffedrinken.
-
PS! Denne oppskriften kan naturligvis lages med mynte i stedet for mintsukkertøy. Tilgjengeligheten på mynte kan variere fra butikk til butikk.
-
Bland kaffe og kaldt vann i et glass, rør rundt. Legg tre limebåter og en bit ingefær i bunnen av glasset drinken skal serveres i. Bruk en morter til å skvise det sammen. Se hele fremgangsmåten i videoen øverst på siden.
-
Så heller du over 30 ml lime- og mintsirup og blander det sammen med lime- og ingefærbitene. Deretter fyller du glasset med isbiter helt til topps. Fyll deretter på med kaffe, før du til slutt topper den med 2 cl grapefruktjuice.
Bland igjen og fyll opp med så mye is du får plass til. Serveres med sugerør og eventuelt litt ingefær og en skive sitrusfrukt som dekor.
©Nescafé