NESCAFÈ Ginger mojito

Supergod kaffe med ingefær og lime.

Ingredienser

Lime- og mintsirup

  • 1 ts Lime skall
  • 300 ml Sukker
  • 150 ml Vann
  • 3 stk Halstabletter med mintsmak

Kaffedrink

  • 5 gram Nescafé Gull
  • 120 ml Vann
  • 3 stk Limebåter
  • 2 cl Grapefruktjuice
  • 30 ml Mojito lime- og mintsirup
  • 1 skive Fersk ingefær
  • 1 neve Isbiter

Slik gjør du

  1. Varm opp vann og sukker i en stekepanne på høy varme. Legg oppi revet limeskall og halstablettene. Rør forsiktig til halstablettene og sukkeret har smeltet helt. Sil blandingen over i et glass og avkjøl før du lager resten av kaffedrinken.
  2. PS! Denne oppskriften kan naturligvis lages med mynte i stedet for mintsukkertøy. Tilgjengeligheten på mynte kan variere fra butikk til butikk.
  3. Bland kaffe og kaldt vann i et glass, rør rundt. Legg tre limebåter og en bit ingefær i bunnen av glasset drinken skal serveres i. Bruk en morter til å skvise det sammen. Se hele fremgangsmåten i videoen øverst på siden.
  4. Så heller du over 30 ml lime- og mintsirup og blander det sammen med lime- og ingefærbitene. Deretter fyller du glasset med isbiter helt til topps. Fyll deretter på med kaffe, før du til slutt topper den med 2 cl grapefruktjuice. Bland igjen og fyll opp med så mye is du får plass til. Serveres med sugerør og eventuelt litt ingefær og en skive sitrusfrukt som dekor. ©Nescafé