Ovnsbakte pariserkjeks med tyttebær- og myntekrem

Lekker dessert fra Tina.

Ingredienser

  • 2,5 dl hvetemel
  • 100 g Smør
  • 1 ss Vann
  • 2 dl stivpisket fløte eller kesam naturell
  • 1 ss Tyttebærsyltetøy
  • 1 potter Mynte
  • 100 g mørk sjokolade

Slik gjør du

  1. Mål opp mel i en bolle. Del smøret i terninger og bruk fingrene til å kna det inn i melet til du har en smuldret deig. Tilsett vannet og kna deigen sammen. Pakk deretter deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 1 time.
  2. Kjevle ut deigen til den er ca. 1-1,5 cm tykk. Trykk ut runde leiver på cirka 6 cm i diameter. Strø litt sukker på benken og kjevle hver leiv lett så sukkeret fester seg i deigen.
  3. Bak pariserkjeksene på 225 grader i ovnen i ca. 8-10 minutter, til de er gyllenbrune, sprøstekte og herlige.
  4. Rør tyttebærsyltetøyet inn i kremen og vend tilslutt inn hakket mynte. Server med revet sjokolade!