Varm sjokolade med appelsinkrem og kanel

Denne varme sjokoladen passer året rundt, men her får du en variant med litt ekstra smak av jul.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 0,3 ts vaniljesukker
  • 1 stk appelsin, skallet
  • 1 plate kokesjokolade
  • 8 dl helmelk
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,25 ts salt

Slik gjør du

  1. Pisk fløten stiv sammen med sukker og vaniljesukker. Vask og tørk appelsinen godt, og riv litt av skallet i kremen. Sett kremen i kjøleskapet til servering.
  2. Spar én sjokoladerute til servering, og del resten i biter. Ha sjokoladebitene i en liten kjele, hell over melk og varm forsiktig opp til kokepunktet mens du visper.
  3. Rør inn en klype salt og smak til med kanel. Hell den varme sjokoladen i kopper, topp med en klatt appelsinkrem og et dryss kanel. Nyt!