Fiskegryte med kikerter, mild kanel og peanøtter

Kjapt, sunt og veldig godt!

Ingredienser

Fiskegryte

  • 400 gr fersk laks
  • 10 stk poteter
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk skrellede
  • 1 boks kikerter
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt cumin
  • 2 ts malt paprika
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2,5 dl vann
  • 1,5 dl saltede peanøtter knuste

Slik gjør du

  1. Skjær potetene i biter/skiver. Skjær løken og hvitløken i skiver. Fres poteter, kikerter, løk og hvitløk i litt smør og olje. Strø over kanel, spisskummen og paprika. La alt steke sammen i et par minutter. Tilsett hakkede tomater og vann. La det koke til potetene er møre.
  2. Skjær laksen i terninger, og vend fisken forsiktig inn i den varme sausen 5-6 minutter før servering. Hakk eller støt peanøttene i morter, og strø nøttene over fiskegryten før servering.