Hjemmelaget fiskegrateng

Sunn klassiker! Alt i en form, og lite oppvask.

Ingredienser

  • 600 g hvit fisk
  • 200 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • salt etter smak
  • 0,3 ts hvit pepper
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 stk eggeplommer
  • 4 ss griljermel
  • 1 pose babyspinat
  • 0,5 stk purre

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Skjær fisken i terninger, ca. 2 cm store. Kok makaroni etter anvisning på pakken. Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melet. Rør godt sammen. Ha i litt av melken først og pisk sammen mel, smør og melk under omrøring. La det koke opp og ha i krydder. Smak til med salt og sitronsaft.
  2. Bland inn 2 eggeplommer i den hvite sausen. Ha i fisk og makaroni og rør forsiktig sammen. Ha alt i en ildfast form, og strø griljermel over. Stek ca. 40 min i ovnen på 180 grader.
  3. Serveres med spinat og purre i strimler.