Sitron- og pepperrotbakt steinbit med potetskiver og purre

En kjapp hverdagsmiddag som man enkelt kan endre smak og tekstur på ved å tilsette andre krydre og ingredienser.

Ingredienser

Sitron- og pepperrotbakt steinbit

  • 600 g Steinbit
  • 800 g Poteter med eller uten skall
  • 1 Purre
  • 3 Nøytral olje
  • 1 Sitron
  • 0,5 Tube pepperrot
  • 2 dl Creme fraiche
  • 1 neve Dill
  • 1 Salt
  • 1 Pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Ta frem 2 ildfaste former. En til fisk og en til poteter. Skjær poteter i tynne skiver behold gjerne skallet. Vask purre, skjær vekk roten og del den i lange strimler, ca 10 cm lange. Ha potetskiver og purre i en av formene sammen med olje og saft av 1/2 sitron. Stek i ovn i ca 20 min. De skal ikke bli sprø, bare myke.
  2. Bland sammen raspet skall fra 1 sitron, saft av 1/2 sitron, pepperrot, creme fraiche og finhakket dill. Smak til med salt og pepper. Legg fisk i den andre ildfaste formen og ha over creme fraicheblandingen. Stekes i ovn samtidig med potetene i 20 min.
  3. Tips: • Server med sprø grønnsaker som sukkererter og vårløk. • Du kan også bruke torsk, laks eller ørret i denne retten. • Ønsker du en mer asiatisk smak kan du bytte sitron med lime og dill med koriander.