Sprø fiskepinner med Rhode Island-dipp

Sammen med agurksalat kan dette bli hele familiens nye favoritt til fiskemiddagen.

Ingredienser

Fiskepinner

  • 600 g torskefilet
  • Salt og pepper
  • 2 stk Egg
  • 2 dl Griljermel
  • 2 dl Hvetemel
  • Smør og nøytral olje til steking
  • Poteter eller ris til servering

Rhode Island-dipp

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 ss Chilisaus
  • 0,5 stk Sitron

Agurksalat

  • 1 stk Agurk
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 stk Rødløk
  • 1 potte Dill

Slik gjør du

  1. Del fisken opp i lange staver. Dryss over salt og pepper.
  2. Visp eggene i en skål. Mål opp mel og griljermel i hver sin skål.
  3. Dobbelpanér fisken ved først å dyppe den i mel, deretter egg og til slutt griljermelet. Sprøstek fisken i smør og olje. Server med kokt potet eller ris.
  4. RHODE ISLAND-DIPP: Rør sammen yoghurt, chilisaus og saften av 1/2 sitron. Smak til med salt og pepper.
  5. AGURKSALAT Skrell agurken og skjær den opp i valgfri form. Skvis resten av sitronen over. Finhakk rødløk og dill og strø over.