Fiskeburger med ovnsbakte potetbåter, aioli og syltet chili

Tilbehøret setter prikken over i-en på denne fiskeburgeren.

Ingredienser

Fiskeburger med ovnsbakte potetbåter og aioli

  • 2 pk Fiskeburger 86%
  • 1 stk Sitron
  • 6-8 stk Mellomstore poteter
  • 2 ss Olivenolje pluss litt ekstra til servering
  • Flaksalt
  • 1 pose Ruccula
  • 1 boks Aioli

Hurtigsyltet chili

  • 2 stk Røde chili
  • 0,5 dl Eplecidereddik
  • 1 dl Vann
  • 0,5 ss Sukker
  • 0,75 ts Bordsalt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225 grader. Vask og tørk sitronen godt og skjær den i tynne skiver.
  2. Skrell eller skrubb potetene og skjær dem i smale båter. Kok dem i 5 minutter, damp dem tørre og legg dem på et stekebrett sammen med sitronskivene. Vend dem inn i olje, spre dem godt utover brettet og strø over salt.
  3. Bak potetene til de er gylne og sprø, ca. 40 minutter. Sitronene tar du ut når de er brunet i kantene.
  4. Stek fiskeburgerne i en stekepanne med litt olje til de er gjennomvarme og server dem med potetbåter, en neve ruccula, sitronskiver, aioli og hurtigsyltet chili.
  5. Skjær chiliene i skiver og legg dem i et lite glass. Pisk sammen resten av ingrediensene til alt har løst seg opp og hell nok lake over chiliene til de er helt dekket. La dem hvile i 30 minutter.