Fiskegrateng med fiskeboller

Alle elsker fiskeboller og alle elsker fiskegrateng. Hvorfor ikke kombinere de to favorittene?

Ingredienser

Fiskegrateng med fiskeboller

  • 500 g Fiskeboller
  • 2 stk Knekkebrød (eller ca. 1,5 dl griljermel)
  • 100 g Blomkål
  • 100 g Brokkoli
  • 3 dl Fullkornsmakaroni
  • 3 stk Egg
  • 1,5 dl Melk
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 0,25 stk Sitron
  • 1 ss Smør
  • 100 g Revet ost
  • 2 stk Gulrøtter

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Kjør knekkebrødene til fine smuler i en foodprosessor og legg dem til side.
  3. Skjær brokkolien og blomkålen i grove buketter, legg dem i foodprosessoren og kjør dem til grove smuler.
  4. Kok makaronien. Det siste minuttet legger du i de finhakkede grønnsakene.
  5. Grovhakk fiskebollene. Pisk sammen egg og melk og vend alt bortsett fra brødsmulene sammen i en stor bolle. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  6. Smelt smøret på middels varme i en stor stekepanne som tåler å settes i ovnen, hell i blandingen og stek i ca. 4 minutter til det er gjennomvarmt. Rør litt underveis.
  7. Topp med ost og brødsmuler og stek gratengen ferdig i ovnen, ca. 10 minutter. Server med dampede gulrøtter i skiver.