Fiskekaker med salat

Fiskekaker med salat slår aldri feil.

Ingredienser

Fiskekaker med salat

  • 1 pk Fiskekaker
  • 0,5 dl Gresskarkjerner
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 pose Grønnkål
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,25 stk Kålrot
  • 1 stor neve Frisk persille

Appelsinvinaigrette

  • 1 stk Appelsin
  • 1 dl Olivenolje
  • 1 ts Honning
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rist gresskarkjernene gylne i en tørr stekepanne over middels varme og legg dem til side.
  2. Hell 1 ss olje i pannen og stek fiskekakene til de er gjennomvarme.
  3. Legg grønnkålen i en salatbolle, hell over 1 ss olje og salt. Klem grønnkålen sammen med hendene til fibrene har myknet.
  4. Skrell og riv kålroten grovt og ha den i sammen med grovhakket persille og gresskarkjerner. Vend inn dressingen og server sammen med fiskekakene.
  5. Finriv skallet av halve appelsinen og klem ut saften av hele i en liten bolle. Pisk inn olje og honning, og smak til med salt og pepper.