Ovnsbakt torsk og tomater med honningglaserte bacon

Ovnsbakt torsk og tomater med honningglaserte bacon

Torsk passer like godt på fest som til hverdags. Prøv denne varianten med ovnsbakte tomater.

Ingredienser

Torsk

  • 600 g torskefilet

Ovnsbakte tomater

  • 1 hel hvitløk
  • 1 kg tomater, gjerne ulik størrelse
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1 potte frisk basilikum
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 2 dl tørr hvitvin

Honningglasert bacon

  • Ca. 150 g bacon
  • 2 ss honning
  • 1 klype cayennepepper
  • 1 ts sesamfrø

Potetmos

  • 10 stk poteter
  • 3 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 7 ss lettmelk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190 grader. Skjær hvitløken i to på tvers av feddene – du behøver ikke å skrelle den. Dersom du har store tomater deler du dem i to og fjerner noen av frøene, ellers arrangerer du tomatene pent i ildfast form eller en stekepanne som tåler å settes i ovnen.
  2. Legg hvitløken med snittsidene ned i pannen. Hell over 1 dl olje og legg i en neve grovhakket basilikum. Strø over en god klype salt og pepper og rist litt rundt på tomatene så alle blir godt dekket.
  3. Hell over hvitvinen og bak dem i ovnen i ca. 45 minutter, til tomatene og hvitløken er myke. Pass på at de står lavt nok i ovnen til at det er plass til et stekebrett til over.
  4. Tilbered fisken og baconet mens tomatene baker og sett dem inn i ovnen de siste 15 minuttene.
  5. Skjær fisken i fire like store fileter og legg dem i en liten ildfast form. Gni dem inn med 0.5 dl olje og en god klype salt.
  6. Legg baconet utover en stekeplate dekket med bakepapir. Smelt honningen i en liten kjele og pensle det over baconet. Strø over cayennepepper.
  7. Sett fisken ved siden av tomatene og brettet med baconet over. Stek til fisken er gjennomkokt og baconet er sprøtt og gyllent. Strø sesamfrø over baconet straks du tar det ut av ovnen.
  8. Server fisken med tomater, bacon og potetmos.
  9. Skrell potetene og del dem i grove terninger. Damp eller kok dem møre.
  10. Hell av vannet og legg dem tilbake i kjelen sammen med smør, olje og melk. Mos potetene med en potetstamper. Smak til med salt og pepper.