Familieomelett med laks

En enkel hverdagsmiddag hvor alt lages i samme form.

Ingredienser

Familieomelett

  • 4 Laksefilet uten skinn
  • 8 Egg
  • 3 dl Melk
  • Salt
  • Pepper
  • 3 Poteter
  • 0,5 Fennikel
  • 1 Løk
  • 3 ss Olje
  • 1 potte Gressløk
  • 0,5 Sitron

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg og melk. Smak til med salt og pepper. Skrell poteter. Grovrasp poteter, fennikel og løk og bland inn i røren. Ha olje i en langpanne, eller en mindre ildfast form og stryk utover med fingrene. Hell omelett- og grønnsaksrøre i formen. Stek i ovn i 15 min for langpanne eller 20 min for en mindre ildfast form med høyere kanter.
  2. I mellomtiden: Skjær fisk i terninger eller strimler. Når omeletten er stiv tar du den ut av ovnen. Fordel fiskebiter jevnt på toppen, dekk med aluminiumsfolie. Fisken skal bakes i ettervarmen fra omeletten.
  3. Skjær omelett i store skiver og server med frisk gressløk og sitronbåter. Denne omeletten kan godt tas med i matpakken dagen etter, den smaker like godt kald!