Ingredienser
Familieomelett
-
4
Laksefilet uten skinn
-
8
Egg
-
3
dl
Melk
-
Salt
-
Pepper
-
3
Poteter
-
0,5
Fennikel
-
1
Løk
-
3
ss
Olje
-
1
potte
Gressløk
-
0,5
Sitron
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 180 grader.
Pisk sammen egg og melk. Smak til med salt og pepper. Skrell poteter.
Grovrasp poteter, fennikel og løk og bland inn i røren. Ha olje i en langpanne,
eller en mindre ildfast form og stryk utover med fingrene. Hell omelett- og
grønnsaksrøre i formen. Stek i ovn i 15 min for langpanne eller 20 min for
en mindre ildfast form med høyere kanter.
-
I mellomtiden: Skjær fisk i terninger eller strimler. Når omeletten er stiv tar
du den ut av ovnen. Fordel fiskebiter jevnt på toppen, dekk med aluminiumsfolie.
Fisken skal bakes i ettervarmen fra omeletten.
-
Skjær omelett i store skiver og server med frisk gressløk og sitronbåter.
Denne omeletten kan godt tas med i matpakken dagen etter, den smaker
like godt kald!