Grillet laks med eple, ruccola og pepperrot

Den syrlige smaken av epler og den smaksfulle pepperoten sammen med en litt søtlig dressing blir en smaksbombe av de sjeldne.

Ingredienser

Laksefilet

  • 4 stk laksefilet ca. 125 gr hver
  • 2 grønne epler
  • 2 vårløk/rødløk
  • 1 pose ruccola skylt
  • 2 ss pepperrotpasta
  • 1 ss olivenolje
  • kvernet salt
  • svart pepper

Dressing

  • 2 dl lett matfløte
  • 3 ss presset sitronsaft
  • 0,5 ss honning eller sukker
  • kvernet salt
  • hvit pepper

Slik gjør du

  1. Tenn på grillen og vent til kullene gløder fint.
  2. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver med mandolin eller kniv.
Legg skivene i en skål. Skjær vårløk i tynne skiver og legg dem ned i
eplene, tilsett olivenolje og smak til med pepperrot og salt.
    Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver med mandolin eller kniv. Legg skivene i en skål. Skjær vårløk i tynne skiver og legg dem ned i eplene, tilsett olivenolje og smak til med pepperrot og salt.
  3. Rør sammen ingrediensene til dressingen, pisk til fløten tykner.
Smak til med salt og pepper.
    Rør sammen ingrediensene til dressingen, pisk til fløten tykner. Smak til med salt og pepper.
  4. Grill laksefiletene 4-5 minutter på hver side, avslutt grillingen med skinnsiden ned, slik at skinnet blir ekstra sprøtt. Salte og pepre.
  5. Legg opp laksen på et fat med råkost og ruccolaen lett blandet med
dressingen, servere med kokte poteter eller brød.
    Legg opp laksen på et fat med råkost og ruccolaen lett blandet med dressingen, servere med kokte poteter eller brød.