Laks Stroganoff

Spennende mix på den rosa fisken

Ingredienser

Laks

  • 1 pakke Laksefilet
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts cumin
  • 0,5 ss paprikapulver
  • 1 boks knuste tomater ca. 390 g
  • 0,5 dl lett creme fraiche 10%
  • 320 g fullkornspasta til servering
  • salt
  • pepper
  • olivenolje til steking
  • fersk timian eller dill til pynt

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i terninger. Skrell gulrot, løk og hvitløk. Skjær gulroten i staver, løken i båter og knus hvitløken.
  2. Fres alt i litt olivenolje sammen med krydderet. Hell over de knuste tomatene og la alt småkoke i ca. 10 minutter.
  3. Hell i Crème Fraîche, smak til med salt og pepper, varm opp og rør om. Legg laksebitene forsiktig i og la gryten småkoke i 5–7 minutter til laksen er myk og ferdig.
  4. Klipp over timian eller dill og server med nykokt pasta.