Laksegrateng med dill

Dette er en middagsgrateng med svært lite oppvask, som inneholder både fisk, poteter og en deilig kaviarfløte.

Ingredienser

  • 400 g kokte poteter
  • 600 g fersk eller røkt laks
  • 1 stk liten rødløk
  • 2 dl fløte
  • 0,5 tube kaviar
  • dill
  • sitron
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Start med å sette ovnen på 225 grader. Legg de kokte potetene i en ildfast form, og trykk dem litt i stykker med en gaffel. Skjær laksen i tykke skiver på ca. 2 cm. Legg alt i formen. Skjær løken i båter og fordel den over laksen.
  2. Visp fløten lett til myke topper, det er viktig at den ikke stivpiskes, og tilsett vanlig kaviar. Smak til med salt og hvit pepper. Legg kremen i klatter over laksen og sett formen i ovnen i ca. 15 minutter.
  3. Klipp dillen over gratengen og server med litt sitron ved siden av.