Ovnsbakt laks og moste søtpoteter

Lime og hasselnøtter gir en ekstra spennende vri på denne fiskeretten.

Ingredienser

Fisken

  • 1 pakke 4x125 g laksefilet
  • Salt og pepper
  • 1 stk Sitron
  • 1 ss Olivenolje

Søtpotetmos

  • 2 stk søtpoteter
  • 1 dl Hasselnøtter
  • 1 stk Rødløk
  • 1 ss Olivenolje
  • 2 ss Yoghurt naturell
  • 1 stk Lime
  • 100 g Jarlsbergost, revet

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpotetene og kok dem møre i saltet vann. Du kan beholde skallet om du ønsker en grovere variant, men sørg i så fall for å skrubbe skallet godt.
  2. Mens potetene koker kan du starte med laksen. Skjær sitronen i skiver og fordel halvparten i bunnen av en ildfast form. Del laksen i porsjonstykker som du salter og peprer. Legg laksestykkene tett inntil hverandre i formen og dekk med resten av sitronskivene. Ringle over olivenoljen og bak laksen i 12-15 minutter i ovnen.
  3. Mens laksen er i ovnen og potetene koker så kan du grovhakke hasselnøttene. Rist nøttene i en varm og tørr panne til de blir gylne. Smak til med litt salt. Skrell og finhakk også rødløken mens du venter.
  4. Når potetene er ferdigkokte så moser du de med en potetmoser. Bland inn finhakket rødløk, olivenolje og yoghurt. Smak til med limesaft, salt og pepper helt på slutten.
  5. Server de moste søtpotetene i toppet med revet ost og de ristede nøttene. Legg fisken på toppen og server.