Røkt laks med kremet urtepesto

Den enkleste favoritten på julens koldtbord. Hvis dere ikke orker å spise alt, er den nesten bedre dagen etter!

Ingredienser

Røkt laks

  • 1 side røkt laks

Kremet urtepesto

  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 fedd Hvitløk
  • 0,5 dl seterrømme
  • 1 potte Gressløk
  • 0,5 potte Dill
  • 0,5 potte bladpersille
  • 1 dl Valnøtter
  • 0,5 stk sitron (saft av)
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i skiver og legg dem på et fat.
  2. Bland urter, hvitløk, olje og rømme, og miks grovt med en stavmikser. Tilsett valnøtter og sitronsaft smak til med salt og pepper. Miks grovt igjen. Valnøttene skal være i små biter. Server ved siden av laksen. Ønsker du en mer mettende rett, kan du også servere kokte poteter til.