Sashimisalat med linser og avokado

En kjapp, men god middag.

Ingredienser

Sashimisalat

  • Lakseloins til 4 pers (600-800g)
  • 2 pk Røde linser
  • 1 Avocado
  • 0,5 Purre
  • 2 Lime
  • 4 ss Soyasaus
  • 2 ss Olivenolje
  • Pepper
  • 1 hode Isberg salat
  • Fersk koriander til servering

Slik gjør du

  1. Vask hendene godt før du håndterer rå fisk. Bruk en ren kniv og en skjærefjøl av plast. Skjær fisk i tynne skiver. Skyll linser i kaldt vann. Ha fisk og linser i en bolle. Del avokado i skiver og purre i tynne strimler, bland godt sammen med fisk og linser. Press over saft av 2 lime. Ha i soya, olivenolje og pepper. Bland forsiktig. Del isbergsalat på midten og skyll. Skill bladene forsiktig så du får små "fat" eller skåler. Fyll dem med laks- og linseblanding. Ha frisk koriander på toppen.
  2. Smaker godt med frø eller nøtter som cashew, peanøtter, sesamfrø eller solsikkefrø.