Skinnstekt laks med blomkål, eple og karri- og honningmarinade

Smakfull laks med deilig tilbehør

Ingredienser

Laks

  • 500 gr fersk laks med skinn
  • 1 stk blomkål
  • 2 stk epler
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Vinaigrettedressing

  • 0,8 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 2 ts karri
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 neve bladpersille

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skjær blomkålen i store buketter. Legg blomkålbukettene i en ovnsfast form, drypp over litt olivenolje og strø på salt og pepper. Sett formen i ovnen i ca. 10 minutter. Halver eplene og ta ut kjernehuset. Del i fire, store båter.
  2. Lukk opp ovnen og fordel eplene i formen sammen med blomkålen. Rør hurtig rundt. Lukk ovnen og stek ytterligere 7 minutter.
  3. Stek laksen med skinnsiden ned i litt olje, i ca. 4-5 minutter. Snu den og stek i ca. 5 minutter til.
  4. Bland alle ingrediensene til vinaigrette-dressingen.
  5. Ta ut blomkålen, legg laksen over og drypp over karri-vinaigretten.