Bakt laksepasta

Pastaretten med saus av ovnsbakt fetaost, tomater og hvitløk ble først populær gjennom TikTok. Siden den gang har det dukket opp utallige varianter. Denne varianten er tilsatt laks mot slutten av tilberedningstiden, slik at du får en god, litt sunnere og veldig rask middag med minimalt av oppvask. Perfekt for travle hverdager.

Ingredienser

  • 300 g cherrytomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pk Apetina classic block
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts revet sitronskall
  • Salt
  • Pepper
  • 2 stk laksefilet naturell
  • 250 g tagliatelle
  • Friske urter til servering

Slik gjør du

  1. Start med å sette ovnen på 215 grader.
  2. Legg cherrytomater og hele hvitløksfedd i en ildfast form, og plasser en hel Apetina classic i midten. Hell over olivenolje.
  3. Krydre med tørket oregano, revet sitronskall, salt og pepper.
  4. Sett formen midt i ovnen i 20-30 minutter. Tilsett laksefiletene når det det er cirka 10 minutter igjen av steketiden. Dryss gjerne litt ekstra salt på fisken.
  5. I mellomtiden kan du koke pasta etter anvisning på pakken.
  6. Ta formen ut av ovnen og mos tomater, hvitløk og fetaost lett med en gaffel og bland alt godt sammen. Del laksen i biter.
  7. Hell vannet av pastaen og vend den inn i sausen sammen med laksen.
  8. Dryss over hakkede urter og server mens retten fortsatt er god og varm.