-
Forvarm ovnen til 220 grader.
Del opp brokkolien i stilker og grove buketter.
Bruk deretter enten en foodprosessor eller et rivjern for å dele brokkolien i riskornstore biter. Velger du en foodprosessor, kjør den i flere omganger så ikke bitene blir for små. Bruker du et rivjern, rasp i en stor bolle så kantene fanger opp all spruten.
-
Fordel brokkolirisen utover et bakepapirkledd stekebrett. Riv over skallet av sitronen og fordel pinjekjernene. Strø over en god klype salt og stek i ca. 8 min, til blandingen så vidt har blitt litt gyllen.
-
I mellomtiden steker du fisken. Varm olje i en stekepanne på middels til høy varme, strø over en klype salt på fisken og stek den i 3-5 min på den ene siden, deretter 2-3 min på den andre.
-
Server brokkolirisen toppet med laks og yoghurtsaus. Avslutt med finhakket chili.
-
Rør sammen yoghurt, finhakket eller revet hvitløk og saften og skallet av limen. Smak til med salt og sett den kaldt til servering.