Ceviche av laks med lun brokkolisalat

Lag litt ekstra av denne middagen, så har du lunsjen klar til i morgen.

Ingredienser

Ceviche av laks med lun brokkolisalat

  • 500 g Laks naturell med skinn
  • 1 ts Sukker
  • 1 ts Salt
  • 3 stk Lime, saften
  • 1 stor Brokkoli
  • 150 g Bacon
  • 2-3 ss Pinjekjerner
  • 2 stk Avokadoer
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 stk Sitron
  • Pepper
  • 10-12 stk Romanticatomater
  • 1 neve Frisk koriander

Slik gjør du

  1. Kutt laksefiletene i terninger på ca. 3 x 3 cm og dryss et tynt lag sukker og salt over. La fisken ligge i 4-5 minutter før du heller limesaften over. Den vil nå ”koke” laksen.
  2. Skjær brokkolien i små buketter og kok dem i 30-40 sekunder i lettsaltet vann.
  3. Kutt baconet i strimler og stek det sprøtt i en stekepanne.
  4. Bland brokkolien og baconet i en stor bolle sammen med pinjekjernene og avokadoene skåret i terninger. Hell over litt olivenolje og smak til med 1-2 ss sitronsaft, salt og pepper.
  5. Server salaten toppet med fiskebiter, tomatene delt i to og grovhakket koriander.