Kremet laksegryte med spinat og soltørkede tomater

Prøv denne gode fiskeretten til middag i dag.

Ingredienser

Kremet laksegryte med spinat og soltørkede tomater

  • 500 g Laks
  • 2 pk Boil in Bag fullkornsris
  • 1 stk Gul løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 neve Soltørkede tomater
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 pk Spinat
  • 3 dl Matfløte
  • 1 ts Maizena
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 1 pk Apetina
  • 1 neve Timianstilker

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken.
  2. Finhakk løken og hvitløken og skjær de soltørkede tomatene i skiver.
  3. Skjær laksen i terninger på 4x4 cm og stek dem i en panne i 3-4 minutter i litt olje. Legg til side.
  4. Stek løken gyllen i resten av oljen. Vend inn hvitløken og stek den i 1 minutt. Tilsett spinaten (spar noen blader til servering), tomatene, fløten og maizenamelet, rør om og stek til spinatbladene er myke og sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
  5. Vend laksen forsiktig inn i sausen og server den over risen, toppet med fetaost, noen spinatblader og timian.