Rød fisk med sennep, bakt brokkoli og appelsinris

Denne laksemiddagen vil hele familien like.

Ingredienser

Bakt brokkoli

  • 1 stk Brokkoli
  • Salt
  • 4 ss Creme Fraîche

Appelsinrisen

  • 2 poser Boil-in-bag jasminris
  • 1 stk Appelsin
  • 0,5 stk Sitron

Fisken

  • 4 stk 100 g Lakse- eller ørretfilet
  • 2 ts Svarte pepperkorn
  • Salt
  • 4 ts Dijonsennep
  • 1 liten neve Frisk oregano
  • 4 store Tortillalefser

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og romtemperer fisken.
  2. Skjær brokkolien i buketter og bak dem i 20-25 minutter til den har fått en gyllen farge. La avkjøle før du strør over en klype salt og vender inn i crème fraîche rett før servering.
  3. Kok risen etter anvisning på pakken. Vask og tørk appelsinen og sitronen godt og riv skallet fint. Klem fruktsaften over risen når den er klar, vend det sammen og topp med skallet.
  4. Rist pepperkorn i en tørr stekepanne til de lukter aromatisk og knus dem i en pepperkvern eller morter. Legg til side.
  5. Salte fisken lett og bak den i 5-6 minutter på 180 grader, når du har tatt ut brokkolien og den kjøler seg ned. La fisken hvile godt når den er klar. Fjern skinnet om den har det og smør den andre siden inn med sennep, hakket oregano og fersk ristet pepper.
  6. Server fisken i tortillalefsene sammen med ris og brokkoli.