Laks med asparges og kremet potetsalat

I dag blir det fisk til middag.

Ingredienser

Laks med asparges og kremet potetsalat

  • 1 pk Laksefilet med skinn, billig middag for en
  • 8 stk Asparges
  • 3 stk Reddik
  • 3-4 stk Nypoteter (eller annen kokefast variant)
  • 0,5 dl Drømmelett
  • 0,5 fedd Hvitløk
  • 1 stk Vårløk
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1 klype Løkpulver
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 ss Smør
  • 0,25 stk Sitron til servering

Slik gjør du

  1. Brekk av de trevlete endene på aspargesene. Skjær reddikene i løvtynne skiver. Skrubb potetene og skjær dem i grove terninger.
  2. Rør sammen Drømmelett, finhakket hvitløk og vårløk, sennep og løkpulver. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok potetene i godt saltet vann til de akkurat er møre. Spar et par spiseskjeer av kokevannet.
  4. Vend forsiktig inn dressingen mens potetene fortsatt er varme, sammen med 1-2 ss av kokevannet og reddikene. Smak til med salt og pepper.
  5. Tørk av fisken og krydre den med en klype salt og pepper før du steker den i smør til skinnet er sprøtt og fisken er gjennomstekt.
  6. Stek aspargesen raskt til den er irrgrønn og har myknet litt. Server fisken sammen med potetsalaten, toppet med aspargesen og en sitronbåt.