Laks med grønnsaker, pesto og gresk yoghurt

Laks med grønnsaker, pesto og gresk yoghurt

Er du glad i fisk? Laks med grillede grønnsaker, pesto og gresk yoghurt kan bli din nye favoritt.

Ingredienser

Laks med grillede grønnsaker, pesto og gresk yoghurt

  • 1 pk Laks grill naturell 4x125 g
  • 0,5 dl Pinjekjerner
  • 4,5 dl Basilikumblader, sammenklemt
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1,5 dl Olivenolje + 2 ss til grilling
  • 1 dl Grana Padano
  • Ca. 1 ss Sitronsaft
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 8 stk Gulrøtter
  • 1 pk Vårløk
  • Ca. 2 dl Gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Rist pinjekjernene på middels varme i en tørr stekepanne til de er gylne og legg dem i en foodprosessor sammen med basilikum og hvitløk.
  2. Tilsett litt olje og kjør det sammen til du har en jevn puré. Riv i osten og kjør det sammen med resten av oljen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og sett pestoen til side.
  3. Skrubb eller skrell gulrøttene og del dem i fire på langs. Fjern røttene på vårløken.
  4. Tørk godt av fisken og pensle den og grønnsakene med litt olje og strø over en god klype salt og pepper. Grill fisken i 3-4 minutter på hver side over direkte varme på grillen – snu den når den lett slipper risten og har fått en fin stekeskorpe.
  5. Grill grønnsakene over direkte varme til de har fine grillstriper og har blitt passe myke. Smør en raus skje gresk yoghurt på hver tallerken, topp med en skje med pesto og legg på fisk og grønnsaker.