Laks med potetstappe og aspargesbønner
Laks med hjemmelaget potetstappe er enkel og god hverdagsmiddag.
Slik gjør du
-
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Fjern stilkendene på bønnene. Dampkok potetene til de er gjennomkokt og du lett kan føre en spiss kniv gjennom dem.
-
Når det er cirka et minutt igjen av koketiden legger du i bønnene på den ene siden og koker dem til de så vidt har myknet litt, men fremdeles har mye tyggemotstand. Hell av kokevannet og legg bønnene til side.
-
Legg potetene over i kjelen og tilsett smør og 0.5 dl melk. Kjør det sammen til en mos med en stavmikser eller potetmoser. Hell gradvis i mer melk, til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med salt helt på slutten.
-
Varm opp oljen i en panne på middels til varme og stek laksen til den er gjennomstekt, dette tar ca 8-12 minutter.
-
Krydre fisken med en klype salt og pepper og server den på toppen av potetmosen, med bønnene ved siden av. Avslutt med en sitronbåt og litt friske urter.