Laks med potetstappe og aspargesbønner

Laks med hjemmelaget potetstappe er enkel og god hverdagsmiddag.

Ingredienser

Laks med potetstappe og aspargesbønner

  • 4 stk Laksefileter
  • 10 stk Poteter
  • 1 pose Aspargesbønner
  • 1-2 dl Lettmelk
  • 2 ss Smør
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ss Olivenolje
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Sitron til servering
  • Friske urter til servering

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Fjern stilkendene på bønnene. Dampkok potetene til de er gjennomkokt og du lett kan føre en spiss kniv gjennom dem.
  2. Når det er cirka et minutt igjen av koketiden legger du i bønnene på den ene siden og koker dem til de så vidt har myknet litt, men fremdeles har mye tyggemotstand. Hell av kokevannet og legg bønnene til side.
  3. Legg potetene over i kjelen og tilsett smør og 0.5 dl melk. Kjør det sammen til en mos med en stavmikser eller potetmoser. Hell gradvis i mer melk, til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med salt helt på slutten.
  4. Varm opp oljen i en panne på middels til varme og stek laksen til den er gjennomstekt, dette tar ca 8-12 minutter.
  5. Krydre fisken med en klype salt og pepper og server den på toppen av potetmosen, med bønnene ved siden av. Avslutt med en sitronbåt og litt friske urter.