Laks med hjemmelaget pommes frites

Denne er mye sunnere enn den smaker, og den smaker kjempegodt!

Ingredienser

Laks med hjemmelaget pommes frites

  • 1 pk Laksefilet
  • 1 2-3 Amadine-poteter
  • Nøytral olje til frittering, f.eks. solsikkeolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 100 g Sjampinjong
  • 0,5 stk Rødløk
  • 1 stk Spisspaprika
  • 1 ss Soyasaus
  • 1 ss Frisk dill

Slik gjør du

  1. Skjær potetene i skiver, deretter i tynne strimler. Varm opp oljen i en dyp kjele til den er så varm at det bruser når du stikker en tresleiv nedi. Friter potetene til de er gylne, sprø og gjennomstekt. Legg dem over på tørkepapir og krydre med salt og pepper.
  2. Skjær sjampinjong, rødløk og paprika i skiver og stek dem i 1 ts olje og soyasaus til de er myke og gjennomstekte.
  3. Stek fisken etter anvisning på pakken. Server toppet med finhakket dill.