Laksefilet med blomkålris og urtedressing

Laksefilet med blomkålris og urtedressing

Det trenger ikke ta lang tid å lage fisk til middag.

Ingredienser

Laksefilet med blomkålris og urtedressing

  • 1 pk Billig middag for 1 Laksefilet
  • 0,3 stk Blomkål
  • 2 ss Pinjekjerner (ev. solsikke- eller gresskarkjerner)
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 dl Gresk yoghurt
  • 1 neve Hakkede urter (f.eks basilikum, timian, gressløk, persille el. dill)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Riv blomkålen på et rivjern, eller kjør den i mindre buketter i en foodprosessor, til du har biter som ligner riskorn. Bland inn pinjekjerner, 1 ss olivenolje, 1⁄2 ts nykvernet pepper og en klype salt. Bak i ca. 15 minutter til blomkålrisen er myk og gjennomstekt, men uten farge. Vend inn 1 ts revet sitronskall i blomkålen og legg på tallerkenen.
  3. Bland yoghurt, 1 ss sitronsaft, 1 ss oliven- olje og urter i en foodprosessor og kjør sammen. Smak til med salt og pepper.
  4. Stek fisken i olje og server den oppå blomkålrisen, toppet med urteyoghurt og litt ekstra sitronsaft.