-
Legg grillspydene i vann dersom du bruker varianter i tre.
-
Skjær laksen i grove terninger, aspargesen i biter på ca. 7 cm, og løken i grove båter. Rens reddikene og tre fisken og grønnsakene på spydene.
-
Del salatene i to på langs, fire dersom de er store og pensle fisken og grønnsakene med litt olje, salt og pepper.
-
Pisk sammen eddik, honning og 4 ss olje i en liten bolle. Vask sitronen grundig, riv i skallet på den fineste settingen på rivjernet og klem i saften. Finhakk urtene og ha dem i.
Rør godt sammen og smak til urtedressingen med salt og pepper.
-
Grill spydene og salaten (snittsiden ned) over direkte varme til du har fine grillmerker, fisken er gjennomstekt og grønnsakene har blitt passe myke.
-
Legg hjertesalaten på et serveringsfat sammen med spydene, og strø over kikertene. Topp med urtedressing, Apetina revet i grove biter, hakkede pistasjkjerner og en klype chilipulver.