-
Tørk av fisken og gni den inn med en klype salt og pepper.
-
Bøy aspargesene til de brekker for å fjerne den mest trevlete delen av stilken. Del dem i to på langs.
-
Varm opp oljen i en stekepanne på middels til høy varme. Gi hvitløken et slag med neven mot siden av knivbladet, fjern skallet og legg feddet i pannen.
-
Stek fisken i et par minutter på hver side og la den hvile. Stek aspargesen til den har fått litt farge mens du rister brødet.
-
Smør brødet med pesto, legg på laksen og topp med asparges, syltet sjalottløk og litt ekstra basilikum.
-
Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele og rør om til sukkeret har smeltet. Skjær løkene i tynne båter og legg dem i et glass. Hell over laken og la løken hvile i 30 minutter før servering.
-
Legg pinjekjernene i en foodprosessor sammen med basilikum (spar noen blader til servering) og finrevet hvitløk.
-
Tilsett litt olje og kjør det sammen til du har en jevn puré.
-
Riv i osten og pulsér det sammen med resten av oljen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper og sett pestoen til side.