Potettortilla med varmrøkt laks og dill

Potettortilla med varmrøkt laks og dill

Denne potettortillaen passer perfekt som en smårett eller lunsj, servert med varmrøkt laks og dill.

20 min
Middels

Slik gjør du

Dette trenger du

  1. Start med å dele potetene i 0,5 cm tykke skiver. Skjær løken i tynne skiver.
  2. Varm opp en stekepanne med olivenolje. Stek potetene og løken på middels varme i 10–15 minutter, til de er møre. Krydre med salt underveis. Ta pannen av varmen og la blandingen avkjøles.
  3. Visp eggene lett sammen i en stor bolle. Vend inn de avkjølte potetene og løken.
  4. Varm opp stekepannen igjen og hell i blandingen. Stek på middels høy varme til røren setter seg langs kanten, men fortsatt er litt løs i midten. Dekk pannen med et flatt lokk eller en stor tallerken og vend tortillaen opp ned. La den gli tilbake i pannen med den stekte siden opp. Stek videre i et par minutter, til den er gyllen og sprø.
  5. Skjær tortillaen i passende biter og legg på tallerkener. Server med varmrøkt laks. Pynt med grovhakket dill og sitronskiver.